onsdag 25 juli 2007

Jahaja... så var det dags igen

Suck. Ännu ett rötägg har dopat sig och förstört god TV-underhållning. En av de få sporter man med fördel kan titta på via TV har fått ytterligare ett skott i ryggen. Jag talar såklart om dopingskandalerna i cykelsporten. Tour de France som redan innan detta stod på knäna och blödde börjar vackla. Tyska TV-kanalerna ARD och ZDF har redan dragit tillbaka sina sändningar och tagit hem 180 personer som följde touren.

Det kazakska laget (utan att nämna namnet) har fått åka hem. Tyska laget Gerolsteiner (som inte befunnits dopade) funderar på att skita i resten och åka hem. Det vore väldigt tråkigt, men troligen behövs det.

Idag kommer den tuffaste och hårdaste etappen och jag såg fram emot att få se. Nu vet jag inte om den blir lika rolig att titta på. Lite som att dricka avslagen och fesljummen öl.

Hurra för Vacchi och Adamsson som mässar ut antidopingvibbar från Eurosport. Nu är det er jag lyssnar på när ögonen grumlar sig och bilden blir suddig.

Fy på er alla fuskare! Skäms.

4 kommentarer:

Hans Persson sa...

Det finns bara ett sätt att bli kvitt det där fusket, och det är att tillåta alla former av doping, genmanipulation och kirurgi i tävlingar.

Anton Ymer sa...

På vilket sätt tar det BORT dopingen?

Anton Ymer sa...

Dessutom kom ytterligare ett doping meddelande under dagen. Den här gången, sorgligt nog, från ett av de lag som gjorde en tyst protest genom att inte starta med de andra i morse. Det suger effektivt trovärdigheten ur alla andra lag som också protesterade. Skickligt gjort.

Hans Persson sa...

Det tar inte bort dopingen, men det tar bort ojämnheterna som skapas av att bara de som lyckas smussla med sitt dopande får nytta av det. Om alla har tillgång till samma doping är vi ju i praktiken tillbaka på ett jämnt spelfält.

Gränsen mellan tillåtna träningsmetoder och otillåten doping är väl rätt luddig redan idag.