söndag 13 januari 2008

Solminuter

SMHI berättade att Växjö hade fått endast 24 minuter sol under december. I helgen var jag själv på besök i glasets Mekka. Vi kom dit vid tvåtiden på eftermiddagen och då hade de dagliga 40 sekundrarna sol tydligen passerat för vi såg varken skymten av någon sol eller något blått på himmelen.

I morse när vi satt och åt frukost sa vi till varandra att det iallafall såg lovande ut inför söndagens rundtur på stan. Några sekunde senare sprack det upp och en glad kronobergssol sken ner på oss... i stipulerade 40 sekunder och försvann sedan som genom ett trollspö. Resten av dagen gick vi i snålblåst och snålregn. Inte ens vettigt väder kan di bjusse på, smålänningon.

På tal om glas. Vi gjorde ett besök på smålands museum. Väldigt trevligt med glasutställning som täcker 400 år, allt från Gustavs (IV) glaspokal till moderna alster som virkade koftor i glasull. Det är lite tråkigt att jag inte fick fotografera där inne.

Utvandrarnas hus fick vänta den här gången. Vi gick istället ett varv runt Växjösjösjösjön. En trevlig promenad på en timma ungefär med stopp för fotografering och några enstaka goddag-goddag till förbipasserande kändisar.

Inga kommentarer: