lördag 31 maj 2008

Whoah! Vilken dramatik

Den som säger att cykelsport bara är långsamt och tråkigt kunde inte haft mer fel igår. Gårdagens etapp sög formligen musten ur en under den sista timman.

Danilo di Luca gjorde ett jätteryck nerför en av de grymma backarna och lyckades få lite över en minut i försprång. Det regnade och var snorhalt så det var en ordentlig satsning som gick hem. Danilo låg då 2.18 efter ledande Contador som kolugnt låg kvar i sin klunga och litade på sina hjälpryttare. Di Luca fortsatte att dra ifrån och vi undrade när Contador skulle bli orolig. Vi undrade också om Ricco, som endast låg 41 sekunder efter Contador, skulle hitta på något, men han låg också bara i klungan och småtrampade.

En bit in i sista backen gjorde så Contador sitt ryck, men det blev inte långvarigt. Han kände direkt av den beryktade väggen och slog av på tempot och då stack Ricco i ett fasligt tempo för att försöka sno åt sig den rosa ledartröjan.

Contador verkade chanslös, men fick helt plötsligt hjälp av en massa andra cyklister som drog honom upp för backen.

Först gick di Luca i mål (som tvåa) och fick då dessutom 12 bonussekunder. Därefter flög Ricco imål (som femma) och fräste och svor för att hans framväxel hade gått sönder och att han inte kunnat cykla så fort som han velat. Slutligen väntade vi bara på Contador och han kom väldigt snart och klarade att behålla ledartröjan om än bara med 4 sekunders marginal till Ricco och 21 sekunder till diLuca. Rafflande!

Inga kommentarer: